dijous, 3 de maig del 2018

El Vendrell organitza el III Seminari Guimerà, centrat en la ideologia i pensament del dramaturg

Amb l’objectiu de continuar reivindicant i difonent la figura -vida i obra-, d’Àngel Guimerà, el dissabte 2 de juny, la Sala Polivalent de l’Auditori del Tívoli acollirà el III Seminari Guimerà amb la participació de ponents de reconegut prestigi. Enguany, el títol del seminari és “Guimerà: Ideologia i Pensament” i l’organització va a càrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell amb la col·laboració de la Societat Verdaguer. 

El seminari esdevé una trobada anual de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur.
Si el primer any el Seminari es va centrar en l’obra Maria Rosa i l’any passat en la relació de Guimerà i la música, enguany s’ha volgut aprofundir en la ideologia i pensament de Guimerà.

Entre altres, es posarà de relleu la seva vinculació amb el catalanisme polític i cultural; la relació amb el teatre de vessant històric i patriòtic o la visió de l’escriptor sobre la Primera Guerra Mundial.

En concret, el programa del III Seminari s’iniciarà amb la presentació del llibre que recull les ponències del II Seminari Guimerà, a càrrec d’Enric Gallén. Tot seguit, hi ha programades les ponències següents:

10: 30 h Giovanni C.Cattini: “«...i tant drets com caiguts poble serem.» Àngel Guimerà i els inicis del catalanisme polític.
11:00 h Joan Esculies: “El teatre patriòtic de Guimerà”
11:30 h Xavier Vall: “Àngel Guimerà i la I Guerra Mundial”

Un cop finalitzades les ponències, a les 13h, l’activitat es traslladarà a la Sala Agustí Cohí Grau de l’Auditori del Tívoli, on es farà la lectura dramatitzada del monòleg Mestre Oleguer, d’’Àngel Guimerà, a càrrec de l’actor Pep Cruz.

Ja a la tarda, la programació del Seminari continuarà a les 19h, al Museu Àngel Guimerà, amb un recital de poemes d’Àngel Guimerà contra la injustícia, a càrrec de Janet Riambau i Joan Gibert, acompanyats a la guitarra per Jordi Moliné.

Tant l’entrada a les ponències del Seminari com a la lectura dramatitzada són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Sí que cal fer reserva prèvia per al recital de poemes, als telèfons 977 66 10 06 i 977 66 56 84 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net, ja que les places són limitades.

Altres actes commemoratius del 173è aniversari del naixement d’Àngel Guimerà

Tot i que el III Seminari Guimerà n’és l’acte principal, el 173è aniversari del naixement d’Àngel Guimerà (Sta. Cruz de Tenerife, 1845 - Barcelona, 1924) es commemora al Vendrell aquests dies amb un ampli programa d’activitats. La més matinera va tenir lloc el passat dissabte 28 d’abril, amb la representació de l’obra Sol, Solet d’Àngel Guimerà al TÀG, un muntatge del TNC i de gran qualitat dirigit per Carlota Subirós.

El divendres 4 de maig, a les 20.30h, l’Auditori del Tívoli acollirà la pel·lícula Maria Rosa de Cecil B. De Mille, amb banda sonora en directe. Les entrades es poden adquirir a la Regidoria de Cultura.

El diumenge 6 de maig tindrà lloc un itinerari literari i una visita guiada al Museu Àngel Guimerà. Cal fer reserva prèvia al 977 66 10 06 o al c/e museuguimera@elvendrell.net.

El dissabte 19 de maig, a les 12h, al Museu Àngel Guimerà, s’organitza “Una visita musical per a una vida teatral”, a càrrec del músic i periodista David Puertas. Un acte inclòs en la commemoració del Dia Internacional dels Museus. Cal fer reserva prèvia al 977 66 10 06 o al c/e museuguimera@elvendrell.net.

I fins el 6 de maig es pot visitar al Museu Àngel Guimerà l’exposició “L’aventura nord-americana de “Maria Rosa” de Guimerà”, produïda per l’Institut del Teatre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada